Război în Ucraina

Tragic! În Ucraina, numărul copiilor uciși de armata rusă a crescut

De la începutul invaziei pe scară largă, armata rusă a ucis 263 de copii în Ucraina. Procuratura Generală raportează despre acest lucru pe canalul său Telegram, transmite sursa.

În dimineața zilei de 7 iunie, peste 730 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate Federației Ruse. Potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor pentru minori, 263 de copii au fost uciși și 467 au fost răniți. Aceștia cifrele nu sunt definitive, deoarece se continuă lucrările de instalare a acestora în zonele în care sunt active ostilități în teritoriile ocupate temporar și eliberate”, se arată în mesaj.

Cele mai multe victime în rândul copiilor sunt din regiunea Donețk – 190, Kiev – 116, Harkov – 112, Chernihiv – 68, Luhansk – 53, Herson – 52, Mikolaiv – 47, Zaporozhie – 29, Sumi – 17, la Kiev – 16, Zhitomir – 15, scrie unian.net.

Din cauza bombardamentelor constantea supra orașelor și satelor ucrainene de către forțele armate ale Federației Ruse, 1940 de instituții de învățământ au fost avariate. În același timp, 184 dintre ele sunt complet distruse.

#Ucraina #copii #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button