Economie

Transferurile valutare din străinătate în scădere. Câți bani au expediat acasă moldovenii aflați peste hotare

Pe parcursul trimestrului trei al anului 2021, moldovenii au expediat acasă peste 426 de milioane de dolari. Potrivit unui raport al Băncii Naționale a Moldovei, valoarea remiterilor recepționate este în scădere cu 2,2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cei mai mulți bani au fost recepționați din Israel – peste 68 de milioane de dolari. Pe următoarele două poziții, după volumul de transferuri sunt remiterile recepționate din Italia și Federația Rusă, cu 56 milioane de dolari și respectiv 51 de milioane de dolari.

Cel mai mare flux de bani a fost recepționat în Republica Moldova de către persoanele fizice, prin intermediul sistemelor de remitere de bani (SRB) – o pondere de 83%, prin rețeaua SWIFT – 15,5 la sută, iar serviciile prestate în baza acordurilor bilaterale (SAB) au o pondere de doar 1%.

De cealaltă parte, valoarea remiterilor efectuate a constituit 133 milioane de dolari, în creștere cu 15,3% față de perioada similară a anului precedent.

Moldovenii au expediat cei mai mulți bani către Federația Rusă, aproximativ 32,2 milioane de dolari, Italia (21,2 milioane de dolari) și România (peste 10 milioane de dolari).

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button