Societate

Transportatorii anunță că au ajuns la un compromis cu autoritățile – călătoriile se vor scumpi

Preliminar, tariful la călătoriile interurbane va crește până 70 de bani pentru un kilometru, iar la călătoriile interraionale – până la 80 de bani. Decizia finală va fi anunțată la începutul săptămânii viitoare.

După discuțiile de astăzi cu autoritățile, transportatorii anunță că momentul critic a fost depășit și protestele sunt încheiate, transmite sursa.

Ședința cu transportatorii a avut loc cu ușile închise. După ea, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că este ultima fază în procesul de luare a deciziilor. Autoritățile au anunțat transportatorii despre intenția de a reforma ramura și au discutat despre tarif în contextul scumpirilor la carburanți. Marți va fi organizată o conferință de presă la care va fi anunțată decizia finală.

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a menționat că discuția a fost constructivă și au fost făcuți pași suficienți în întâmpinarea transportatorilor. Ei urmează să primească proiectul ordinului în ziua de luni. Preliminar, s-a propus ca tariful la călătoriile interurbane să crească de la 60 la 70 de bani pentru un kilometru, iar pentru cele interraionale – de la 60 la 80 de bani.

Săptămâna aceasta a început cu protestele transportatorilor. Timp de trei zile, au fost suspendate majoritatea curselor regulate din țară.

#protest_transportatori #creștere_tarif #Andrei_Spânu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button