Societate

Troleibuzul turistic „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun” își continuă călătoria în acest weekend

Primăria municipiului Chișinău informează că ruta specială a troleibuzului turistic „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun” a fost prelungită și pentru acest weekend, 15-16 ianuarie, pentru a răspunde multiplelor solicitări din partea cetățenilor orașului și a oaspeților capitalei.

Astfel, în zilele de: 15-16 ianuarie 2022, cele două troleibuze de pe ruta turistică vor circula după următorul program:

  • ora 11:00 – excursie în limba română;
  • ora 11:15 – excursie în limba rusă;
  • ora 13:00 – excursie în limba română;
  • ora 13:15 – excursie în limba rusă;
  • ora 15:00 – excursie în limba română;
  • ora 15:15 – excursie în limba rusă.

E de menționat că în perioada 18 decembrie 2021 – 09 ianuarie 2022, au beneficiat de excursii pe ruta specială „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun”, circa 3000 de persoane, dintre care 1900 – adulți și copii de peste 7 ani și 1100 de minori de până la 7 ani.

De asemenea au fost organizate excursii pentru 420 de elevi din 35 de instituții de învățământ din capitală (14 curse) și pentru 160 de copii de la centrele de plasament din Chișinău, cu însoțitorii lor (10 curse). În total, în perioada de referință au fost efectuate 60 de curse pe ruta specială „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun”, dintre care 36 pentru locuitorii capitalei.

Menționăm că minorii de până la 7 ani au călătorit gratuit, la fel ca și elevii de la centrele de plasament din capitală. Cei mici au beneficiat de cadouri dulci din partea municipalității, fiind repartizate în total 1800 de pungi cu bomboane.  Pe durata călătoriei cu ruta specială „Cunoaște orașul alături de Moș Crăciun”, copiii sunt familiarizați cu legende, povești și istorioare despre orașul Chișinău.

Traseul începe şi se finalizează lângă Arcul de Triumf.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita de persoane așezate pe scaune, iar copii de până la 7 ani, în mod obligatoriu, sunt însoțiți de un părinte. Prețul unei călătorii cu troleibuzul turistic este de 30 de lei. Pe perioada stării de urgență în sănătate publică generată de situația pandemică, în mod obligatoriu urmează a fi asigurate măsuri de prevenire și control al răspândirii infecției COVID-19.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button