Internaţional

Trump, despre inculparea sa oficială: Niciodată nu mi-am imaginat ca acest lucru să fie posibil în America

Întors la reşedinţa sa Mar-a-Lago din Florida, Donald Trump a calificat inculparea sa oficială în faţa unui tribunal din New York drept o „insultă la adresa naţiunii”, informează AFP.

„Singura crimă pe care am comis-o este să apăr cu curaj naţiunea noastră împotriva celor care încearcă să o distrugă. Niciodată nu mi-am imaginat ca acest lucru să fie posibil în America”, şi-a asigurat fostul preşedinte american susţinătorii, care purtau cravate cu „nicio infracţiune” şi şepci pe care era scris „Trump 2024”.

Miliardarul a vorbit pe larg despre fiecare din celelalte anchete cu care se confruntă, de la presiunea asupra oficialilor electorali din statul Georgia până la gestionarea arhivelor de la Casa Albă, criticând de fiecare dată investigaţii „frauduloase”, transmite sursa.

„Este o ingerinţă electorală masivă”, a denunţat Donald Trump în faţa susţinătorilor săi, criticându-l puternic pe procurorul din New York, care este un ales democrat.

În timpul discursului său dezlânat de aproximativ 20 de minute, fostul chiriaş de la Casa Albă a menţionat, ca de obicei, acuzaţiile sale de fraudă la alegerile prezidenţiale din 2020, un refren binecunoscut, la care încă au rămas sensibili milioane din adepţii săi.

O ţară cufundată în violenţă şi criminalitate, riscul unui „al treilea război mondial”, un dolar care „se prăbuşeşte”. Donald Trump nu a avut cuvinte suficient de dure pentru a denunţa rezultatele succesorului său, democratul Joe Biden. Discursul său de marţi seara a dat mai mult impresia unui miting de campanie decât a unui discurs al apărării.

Cu câteva ore mai devreme, în Manhattan, fostul preşedinte republican în vârstă de 76 de ani a pledat nevinovat pentru falsificarea unor documente contabile într-un proces penal care a stârnit pasiuni în SUA. În această audiere fără precedent pentru un fost preşedinte american, el a pledat nevinovat în cazul celor 34 de capete de acuzarea aduse împotriva sa de procurorul Alvin Bragg.

Lăsat liber fără control judiciar, Donald Trump va încerca să facă totul pentru a evita un proces în ianuarie 2024, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale pe care speră să le câştige. Judecătorul Juan Merchan a spus că un proces penal ar putea începe în ianuarie anul viitor, avocaţii lui Donald Trump prezenţi la audiere preferând primăvara anului 2024.

Procurorii au susținut că Trump a făcut parte dintr-un plan ilegal de suprimare a informațiilor negative, inclusiv o plată ilegală de 130.000 de dolari către un fost star de filme pentru adulți. În total, sunt 34 de capete de acuzare. Donald Trump se declară nevinovat. El a fost eliberat și va fi cercetat în libertate.

Motivul pentru care a comis infracțiunea de falsificare a registrelor de afaceri a fost, în parte, acela de a-și „promova candidatura”, se susține în rechizitoriu, potrivit CNN. Acuzațiile penale decurg din ancheta procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, privind plățile de bani pentru tăcere, făcute în timpul campaniei prezidențiale din 2016, către femei care au susținut că au avut relații extraconjugale cu Trump, ceea ce acesta neagă.

Fiecare acuzație penală cu care se confruntă Donald Trump se referă la o anumită intrare dintre registrele de afaceri ale Organizației Trump, potrivit actului de acuzare. Procurorii din Manhattan îl acuză pe Trump că a provocat în mod repetat înregistrări false în registrele de afaceri. Toate înregistrările sunt identificate ca fiind făcute în 2017, se arată în rechizitoriu. Trump neagă orice abatere, iar avocații săi au declarat că vor lupta pentru ca acuzațiile să fie retrase.

Următoarea dată de audiere în persoană în cazul fostului președinte Donald Trump este stabilită, deocamdată, pentru 4 decembrie la New York. Actul de acuzare împotriva lui Donald Trump susține că fostul președinte a fost implicat într-o conspirație pentru a submina integritatea alegerilor din 2016.

#Donald_Trump #inculparea_oficială #plan_ilegal

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button