InternaţionalSocietate

Zece deținuți au evadat dintr-o închisoare din Belgia. Se bănuiește că se ascund într-o pădure

Zece deţinuţi au evadat joi după-amiază din închisoarea Saint-Hubert (provincia Luxemburg). Căutările au fost oprite joi noaptea, după căderea întunericului, și s-au reluat în această dimineață. Urmează o anchetă internă, spune procurorul care se ocupă de caz, relatează sursa.

Se bănuiește că evadații se ascund într-o pădure. „Dar nu au ce să mănânce acolo. Prinderea lor nu ar trebui să dureze mai mult de câteva ore”, a specificat un comisar de poliție. Cei zece prizonieri, care nu trăiau legal în Belgia și care au fost închiși pentru infracțiuni legate de droguri, au scăpat folosind o râșniță, pentru a face o gaură în gardul care împrejmuiește închisoarea. 

Căutările au început aseară, sub conducerea poliției din Semois en Lesse. A fost folosit un câine, dar și un elicopter, și o dronă. Cei zece sunt încă în libertate, dar se spune că trei dintre ei au fost reperați pe marginea drumului regional N4, lângă Marche-en-Famenne. Probabil că toți se ascund într-o pădure. „Evadații s-au împărțit într-un grup de patru și două grupuri de trei”, a spus comisarul Vincent Léonard. 

„Există șanse mari să fi parcurs o distanță destul de mare. Continuăm să patrulăm pe drumurile din jurul pădurii. Nu vor putea să se ascundă mult timp, pentru că nu au ce să mănânce. Doar dacă cineva ar putea pune mâna pe un telefon mobil, desigur, dar nu cred. Cred că va fi o chestiune de ore până să-i prindem”. Procurorul Etienne Donnay va ancheta circumstanțele evadării: „Cum au reușit să pună mâna pe acea rășniță? Și cum este posibil ca zece oameni să poată scăpa așa?”.

Primarul Pierre Henneaux dă asigurări că prizonierii nu sunt periculoși, dar a cerut locuitorilor din zonă să rămână vigilenți.

#Belgia #detinuti #evadare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button