Război în Ucraina

Trupele ruse au atacat cu drone regiunile Odesa și Dnepropetrovsk. APU a doborât peste 20 de drone

În noaptea de 4 septembrie, armata rusă a lansat drone kamikaze de tip Shahed în sudul regiunii Odessa din Ucraina, a declarat Oleg Kiper, comandamentul operațional al Forțelor Armate Yug și șeful administrației militare a regiunii, transmite sursa.

Atacul a durat trei ore și jumătate. Forțele de apărare aeriană ucrainene au doborât 17 drone. Clădiri de depozit și de producție, mașini agricole și utilaje ale întreprinderilor industriale au fost avariate în mai multe localități din raionul Izmail.

În plus, Kiper a spus că, din cauza căderii epavei de drone, au avut loc mai multe incendii la instalațiile civile. Au fost stinse. Nu au fost raportate morți sau răniți.

În dimineața zilei de 4 septembrie, regiunea Dnepropetrovsk a fost atacată de drone. Potrivit șefului administrației militare a regiunii, Serghei Lysak, personalul militar al comandamentului operațional Vostok a doborât șase drone. A avut loc o lovitură într-o instalație de infrastructură din regiunea Nipru. Acolo a început un incendiu. Potrivit datelor preliminare, oamenii nu au fost răniți.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au raportat că, în noaptea de 4 septembrie, armata rusă a lansat 32 de drone din Crimeea anexată și Teritoriul Krasnodar, care au atacat regiunile Odesa și Dnepropetrovsk. Armata ucraineană a doborât 23 de drone.

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, citând informații de la serviciul de frontieră al țării, a declarat că în timpul unui atac masiv în zona portului Izmail, drone rusești au căzut și au detonat pe teritoriul României. Bucureștiul nu a comentat încă această informație.

Armata rusă a început să atace sudul Ucrainei după ce Federația Rusă a anunțat la mijlocul lunii iulie că se retrage din acordul cu cereale. Ținta atacurilor rusești au fost infrastructura portuară și hambarele utilizate în temeiul acordului, au spus autoritățile ucrainene.

#Odesa #Dnepropetrovsk #drone

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button