Război în Ucraina

Deputați din Ucraina, la Chișinău. Au mulțumit poporului Moldovei pentru ajutorul oferit ucrainenilor

Gestionarea situației legate de persoanele refugiate din Ucraina în Republica Moldova, în contextul războiului din țara vecină a fost unul din subiectul discuțiilor dintre președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, Oazu Nantoi, împreună cu alți deputați ai Parlamentului de la Chișinău cu membrii delegației Radei Supreme a Ucrainei, condusă de Mykhailo Radutskyi, care se află în vizită la Chișinău într-o vizită de lucru, transmite sursa.

Deputații ucraineni au fost informați despre acțiunile întreprinse de țara noastră pentru a ajuta oamenii din Ucraina care fug din calea războiului, inclusiv cazare, asistență medicală, încadrarea în câmpul muncii, integrarea copiilor în sistemul educațional.

Membrii delegației ucrainene au transmis autorităților și cetățenilor Republicii Moldova cuvinte de recunoștință profundă pentru eforturile de ajutorare a concetățenilor lor. Aceștia au menționat că țara noastră din prima zi a războiului a întins o mână de ajutor refugiaților, iar importanța acestui gest sincer este imposibil de supraestimat.

Un alt subiect al discuțiilor a fost despre securitatea regională, posibilele scenarii de evoluție a situației în ambele state, precum și problema contracarării „fake news” și asigurării securității informaționale.

#Moldova #Ucraina #război #refugiați

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button