InternaţionalRăzboi în Ucraina

Trupele ruse au efectuat un atac aerian și au atacat regiunea Sumy cu drone. Infrastructura energetică a fost deteriorată, o parte din regiune a rămas fără electricitate

Trupele ruse au efectuat un atac aerian asupra instalațiilor energetice din regiunea Sumy în seara zilei de 5 mai, iar noaptea au atacat regiunea cu drone de tip Shahed, a spus administrația, transmite sursa.

Așezările din districtele Sumy, Romensky și Akhtyrsky au rămas fără electricitate. Instalațiile de infrastructură critică, inclusiv spitalele, au fost trecute la putere de rezervă, a declarat șeful administrației militare regionale, Alexei Drozdenko. Orașul a început să creeze „puncte indestructibile” unde oamenii pot avea acces la electricitate.

În plus, noaptea și dimineața în regiunea Sumy, teritoriul districtului Sumy, precum și comunitățile Khotyn, Belopol și Esman au fost bombardate, a spus Drozdenko. Mesajul lui nu menționează nicio victimă.

Pe teritoriul regiunii Sumy noaptea, 12 din cele 13 drone lansate de trupele ruse au fost doborâte, a declarat comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene Nikolai Oleșciuk.

Trupele ruse au crescut intensitatea atacurilor asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în ultimele luni. Presa occidentală a scris că rușii și-au schimbat tactica – ating ținte în regiuni mai puțin protejate de sistemele de apărare antirachetă decât, de exemplu, regiunea Kiev.

#Sumy #atac_aerian #drone

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button