Război în Ucraina

Trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra Ucrainei. Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că 15 din 18 rachete au fost doborâte

În noaptea de 1 mai, trupele ruse au lansat un atac cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Potrivit comandantului Forțelor Armate ale Ucrainei Valery Zaluzhny, au fost trase în total 18 rachete, dintre care 15 au fost doborâte, transmite sursa.

Rachetele, a scris Zaluzhny într-o telegramă, au fost lansate în jurul orei 02:30 de la avioane strategice de aviație – nouă avioane Tu-95 din regiunea Olenegorsk din regiunea Murmansk și două Tu-160 din regiunea Mării Caspice.

În regiunea Dnepropetrovsk din districtul Pavlograd, în urma unei lovituri cu rachete, conform datelor preliminare, 25 de persoane, inclusiv trei copii, au fost rănite, a declarat șeful regiunii, Serhiy Lysak.

În Pavlograd, potrivit acestuia, o întreprindere industrială a fost avariată, precum și 19 clădiri cu mai multe etaje, 25 de case particulare, șase instituții de învățământ școlar și preșcolar și cinci magazine.

Printre altele, spre capitala Ucrainei au fost lansate rachete. Șeful administrației militare a orașului Kiev, Serghei Popko, a anunțat că toate rachetele trase în oraș au fost doborâte, nu au fost victime sau pagube.

#Trupele_ruse #atac_cu_rachete #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button