InternaţionalPolitică

Ucraina a declarat stare de urgență pe fondul crizei ruso-ucrainene

Ucraina a declarat stare de urgență și, totodată, a recomandat milioanelor de ucraineni care locuiesc în Rusia să părăsească cât mai rapidă teritoriul Federației Ruse și să se întoarcă acasă. 

Starea de urgență de 30 de zile permite autorităților să adopte măsuri de securitate sporite, inclusiv limitarea unor forme de acces, dacă se consideră necesar. Această decizie a venit pe fundalul apropierii tot mai evidențiate a trupelor ruse către hotarele cu Ucraina. 

Pe de altă parte, Moscova susține că regiunile separatiste au cerut protecție. Țările occidentale au anunțat o serie de sancțiuni împotriva Rusiei de când aceasta a rupt un acord de pace pentru estul Ucrainei și a recunoscut așa-numitele republici populare Lugansk și Donețk ca state independente. Afirmațiile Moscovei că trupele ar fi trimise pentru operațiuni de „menținere a păcii” au fost respinse de secretarul general al ONU și condamnate de către Occident.

SUA au descris ultimele acțiuni ale Moscovei ca marcând începutul unei invazii. Un înalt oficial american al apărării a declarat miercuri că trupele ruse sunt „desfășurate și gata de plecare”, fiind posibilă o invazie la scară largă în orice moment.

#stare_de_urgență #Ucraina #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button