Război în Ucraina

Ucraina anunță că a recuperat o parte din Bahmut. Prigojin, alarmat: Flancurile au deja fisuri şi se prăbuşesc

Soldaţii ucraineni obţin câştiguri teritoriale în Bahmut, un oraş care se află în centrul unor lupte intense de mai multe săptămâni, în care forţele ruse şi ucrainene luptă pentru control în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, transmite sursa.

Armata ucraineană afirmă că a împins trupele ruse înapoi cu până la doi kilometri în unele locuri din apropriere de Bahmut.

„Conducem contraatacuri eficiente acolo”, a informat Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene.

Prigojin, alarmat: „Maşina de tocat carne” se întoarce în direcţia opusă

Pe măsură ce luptele continuă, liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că se teme că unitatea sa va fi înconjurată în luptele din jurul oraşului Bahmut.

„Având în vedere lipsa de muniţie,”maşina de tocat carne” ameninţă acum să se întoarcă în direcţia opusă”, a scris Prigojin pe Telegram.

Din cauza numărului mare de victime, Wagner a trebuit să lase protecţia flancului unităţilor obişnuite ale armatei ruse, care au fost împinse înapoi cu până la doi kilometri.

„Există acum un pericol grav de încercuire a (grupării) Wagner din cauza prăbuşirii flancurilor. Iar flancurile au deja fisuri şi se prăbuşesc”, a scris Prigojin.

#Ucraina #Bahmut #Prigojin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button