Război în Ucraina

Lavrov a dat ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini propunerile Moscovei, inclusiv predarea teritoriului controlat de Rusia, sau armata sa va decide asupra problemei, la o zi după ce președintele Vladimir Putin a declarat că este deschis pentru discuții, potrivit Reuters.

Kievul și aliații săi occidentali au respins oferta lui Putin de a discuta, în timp ce forțele sale atacă orașele ucrainene cu rachete și rachete, iar Moscova continuă să ceară ca Kievul să recunoască faptul că a cucerit o cincime din țară, transmite sursa.

Kievul spune că va lupta până când Rusia se va retrage.

„Propunerile noastre de demilitarizare și denazificare a teritoriilor controlate de regim, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei care emană de acolo, inclusiv noile noastre teritorii, sunt bine cunoscute de inamic. Ideea este simplă: Îndepliniți-le pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă”, a declarat Lavrov.

Putin și-a lansat invazia în Ucraina pe 24 februarie, numind-o o „operațiune specială” pentru a „denazifica” și demilitariza Ucraina, despre care a spus că reprezintă o amenințare pentru Rusia. Kievul și Occidentul spun că invazia lui Putin a fost doar o simplă acaparare imperialistă de teren.

În timp ce Moscova plănuise o operațiune rapidă pentru a prelua controlul asupra vecinului său, războiul se află acum în cea de-a 11-a lună, marcată de multe eșecuri rușinoase ale Rusiei pe câmpul de luptă și de succesul Ucrainei în apărarea celei mai mari părți a teritoriului său.

#Lavrov #ultimatum #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button