Război în Ucraina

Ucraina cere Indiei să se implice în negocierile privind încheierea războiului

Autorităţile din Ucraina vor ca liderii Indiei să se implice în negocierile privind încheierea războiului. De asemenea, ucrainenii l-au invitat pe premierul indian să viziteze Kievul.

Ministrul adjunct de externe din Ucraina, Emine Dzhaparova, a declarat că premierul indian Narendra Modi ar trebui să se implice mai mult în finalizarea războiului. Afirmaţia a fost făcută în timpul unei vizite la New Delhi a ministrului ucrainean, transmite mediafax.ro.

„Credem că India ar trebui să se implice şi să se implice în mare măsură în problema Ucrainei. Credem că intensificarea dialogului politic la cel mai înalt nivel este primul pas către acest mare obiectiv”, a spus Dzhaparova.

Ministrul Emine Dzhaparova a declarat că se aşteaptă ca India, care este în prezent preşedinte al G20, să invite oficialii ucraineni să participe la înâlnirea grupului din septembrie.

De asemenea, premierul indian a fost invitat să facă o vizită la Kiev.

„Preşedintele meu solicită o conversaţie telefonică cu prim-ministrul. Aşteptăm cu nerăbdare să îl primim într-o zi la Kiev”, a precizat Emine Dzhaparova.

India nu a foarte critică faţă de atacul ruşilor din Ucraina şi în ultima perioadă şi-a crescut consumul de petrol rusesc.

#Ucraina #India #negocierile

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button