Război în Ucraina

Zelenski le-a interzis oficialilor să călătorească în străinătate în „scopuri non-statale” pe durata războiului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret care permite funcționarilor publici în perioada de mobilizare și a legii marțiale să călătorească în afara țării exclusiv în călătorii de afaceri.

Iată ce a spus Zelensky despre decret într-o adresă după cea de-a 334-a zi de război:

Există o decizie fundamentală a Consiliului de Securitate și Apărare Națională cu privire la plecarea oficialilor în străinătate. Acest lucru se aplică tuturor oficialilor guvernului central, diferitelor alte niveluri ale autorităților locale. Acest lucru se aplică ofițerilor de drept, adjuncților poporului, procurorilor și tuturor celor care ar trebui să lucreze pentru stat și în stat.

Dacă vor să se odihnească acum, se vor odihni în afara serviciului de stat. Oficialii nu vor mai putea călători în străinătate în vacanță sau în orice alt scop non-statal. Într-o perioadă de cinci zile, Cabinetul de Miniștri trebuie să dezvolte o astfel de procedură pentru ca oficialii să treacă granița, astfel încât doar o adevărată călătorie de afaceri să poată sta la bază.

Potrivit decretului, interdicția de călătorie se va aplica membrilor Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, conducerii biroului prezidențial, deputaților Radei Supreme, judecătorilor, procurorilor, șefilor Serviciului de Securitate al Ucrainei, Comisiei Electorale Centrale, Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare, Banca Naţională, şefii administraţiilor oraşului.

Potrivit Ukrainska Pravda, pe 23 ianuarie, procurorul general adjunct al Ucrainei Oleksiy Symonenko a demisionat, care a plecat în vacanță în Spania cu familia în ajunul Anului Nou, folosind mașina unui om de afaceri din Lviv și a deputatului Grigory Kozlovsky.

#Zelenski #oficiali #străinătate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button