Război în Ucraina

Ucrainenii – sfătuiți să plece temporar din țară. „Dacă voi consumați mai puțin, spitalele vor avea energia asigurată”

Directorul celei mai mari companii energetice private din Ucraina afirmă că oamenii ar trebui să ia în calcul să părăsească temporar țara, pentru a reduce cererea de electricitate. „Dacă pot găsi un loc unde să stea următoarele 3-4 luni, ar ajuta foarte mult sistemul (energetic)”, a declarat Maxim Timcenko, directorul executiv al companiei DTEK, pentru BBC.

Aproximativ zece milioane de ucraineni stau fără curent, în condițiile în care temperaturile au scăzut chiar sub zero grade în unele zone și au apărut primele ninsori. Întreruperile de curent – atât programate, cât și neanunțate – au devenit un lucru obișnuit în multe părți din Ucraina, în condițiile în care Rusia continuă să trimită rachete asupra infrastructurii energetice a țării, transmite sursa.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat de înțeles că bombardamentele sunt „consecință” a refuzului Ucrainei de a negocia cu Rusia.

Maxim Timchenko, a cărui companie livrează mai de un sfert din energia țării, spune că sistemul energetic slăbește cu fiecare lovitură a Rusiei, iar reducerea consumului de electricitate este soluția de a-l menține în funcțiune.

Și guvernul a făcut apel la populație să limiteze folosirea aparatelor electrocasnice, cum ar fi cuptoarele sau mașinile de spălat.

#plecare_din_stat #Ucrainenii #sistemul_energetic #economie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button