Război în Ucraina

Ucrainenii spun că rușii au lansat 1.800 de atacuri de la debutul invaziei

Rușii nu au stat mai deloc, în ultima lună, în Ucraina. Potrivit datelor de la Ministerul Apărării din Ucraina, trupele Federației Ruse au lansat 1.800 de atacuri de la debutul invaziei.

 Unităţi ruse au lansat peste 1.800 de lovituri aeriene asupra Ucrainei de când a început invazia Rusiei în urmă cu exact o lună, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Kiev, transmite sursa.

În plus, sute de rachete au fost lansate asupra unor ţinte ucrainene de la sol şi de pe apă, inclusiv 175 de rachete Iskander şi 183 de rachete Kaliber, potrivit Ministerului Apărării.

Statul major general ucrainean susţine, pe de altă parte, că trupele ruse se confruntă cu enorme probleme de aprovizionare. În plus, mai mulţi producători de arme din Rusia au fost forţaţi să oprească producţia parţial sau total din cauza consecinţelor sancţiunilor occidentale asupra Moscovei.

Aproape 16.000 de militari ruşi au fost ucişi de la începutul războiului pe 24 februarie, potrivit estimărilor ucrainene, însă acest bilanţ nu a putut fi verificat din surse independente, notează Agerpres.

#război #Ucraina #atacuri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button