Război în Ucraina

UE a dezvăluit conținutul noului pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

UE a dezvăluit conținutul noului pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Von der Leyen: noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei vor include restricții împotriva „propagandștilor”.

Noile sancțiuni UE, care sunt programate să fie introduse până pe 24 februarie 2023, vor include restricții în sfera militară și media, a declarat șefa Comisiei Europene (CE). Potrivit acesteia, restricțiile vor afecta exportul de mărfuri în valoare de peste 10 miliarde de euro, transmite sursa.

Noul, al zecelea, pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei va include o restricție asupra exportului de mărfuri în valoare de peste 10 miliarde de euro, în plus, „propaganștii” vor fi incluși pe lista neagră, a declarat șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

Ea se așteaptă ca sancțiunile să lovească „mașina militară” a Rusiei și „fundamentele economiei” țării. Ce fel de „propagandiști” în cauză, șeful CE nu a precizat.

Anterior, von der Leyen a spus că noul pachet de sancțiuni va include restricții asupra tehnologiilor utilizate în complexul militar-industrial rus. UE va coincide cu aniversarea începerii operațiunii speciale în Ucraina, pe 24 februarie.

Surse de la Bloomberg și Reuters au raportat despre alte posibile măsuri pe care UE le-ar putea include într-un nou pachet de restricții. Interlocutorii Bloomberg au spus că Franța cere includerea în lista de sancțiuni a persoanelor fizice și juridice care sunt considerate implicate în PMC Wagner. Anterior, surse agenției au spus că sancțiunile ar afecta complexul militar-industrial rus, dronele și bunurile cu dublă utilizare.

Reuters, citând diplomați anonimi, a scris că UE ar putea interzice mai multe „media de propagandă rusă” și ar putea exclude mai multe bănci rusești din sistemul de transfer de informații interbancare SWIFT. Alte propuneri includ restricții împotriva Rosatom și a conducerii sale.

UE a adoptat ultimul pachet de sancțiuni anti-ruse în decembrie 2022. Acesta includea restricții împotriva a 200 de persoane fizice și juridice, bănci – MKB și Orientul Îndepărtat, interzicerea investițiilor în industria minieră rusă etc. Partea rusă consideră sancțiunile ilegale. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a subliniat că restricțiile au afectat economia țării, dar aceasta se adaptează la noile condiții, iar Moscova construiește relații cu noi parteneri.

#UE #Von der Leyen #sancțiuni #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button