Politică

Ulianovschi a colectat semnăturile pentru înregistrarea în cursa prezidențială 

Tudor Ulianovschi a colectat peste 25 de mii de semnături pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la scrutinul prezidențial. El a spus că, pe parcursul zilei de 20 septembrie, listele cu semnături vor ajunge pe masa Comisiei Electorale Centrale (CEC). „Mobilizarea din campania de colectare a semnăturilor a demonstrat nu doar susținerea pentru candidatura mea, ci și nevoia acută a cetățenilor de a avea un lider care să le reprezinte interesele”, a menționat ex-ministrul de externe în guvernul Filip, transmite sursa

Ulianovschi a anunțat, pe o rețea de socializare, că grupul său de inițiativă a reușit să colecteze „mai multe semnături decât numărul minim necesar, pentru a fi înregistrat oficial în cursa electorală la prezidențiale”.

„Am strâns peste 25 de mii de semnături, pe care urmează să le prezentăm astăzi, la Comisia Electorală Centrală. (…) Mobilizarea din campania de colectare a semnăturilor a demonstrat nu doar susținerea pentru candidatura mea, ci și nevoia acută a cetățenilor de a avea un lider, un președinte care să le reprezinte interesele”, a menționat Ulianovschi, adăugând că „acesta e doar începutul”.

Pentru înregistrarea unui candidat la alegerile pentru funcția de președinte, grupul său de inițiativă trebuie să colecteze între 15 000 și 25 000 de semnături în susținerea lui, colectate din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea ale Republicii Moldova. Unitățile de nivelul al doilea se vor considera conforme dacă s-au strâns minimum 600 de semnături în fiecare. În conformitate cu prevederile legale, CEC, în decurs de cel mult 7 zile, va verifica documentele și listele de subscripție prezentate și va decide asupra înregistrării sau refuzului de înregistrare în calitate de candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

#CEC #alegeri #semnături #Ulianovschi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button