Internaţional

Un an de la prima vaccinare împotriva COVID-19. Ce spune prima persoană imunizată

Prima persoană din lume care a fost vaccinată în afara studiilor clinice cu un ser împotriva COVID-19, britanica Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani, i-a îndemnat pe oamenii din lumea întreagă să se imunizeze la rândul lor împotriva noului coronavirus, miercuri, 8 decembrie, la exact un an după ce ea a primit prima doză de vaccin.

Potrivit sursei citate, Margaret Keenan a spus că momentul în care a fost vaccinată cu prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech, pe 8 decembrie 2020, a fost „cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată”.

Prim-ministrul Boris Johnson a subliniat succesul Marii Britanii în declanșarea primei campanii de vaccinare din lume împotriva COVID-19 și a spus că acesta este motivul pentru care economia țării a putut fi redeschisă în luna iulie a acestui an.

Astfel, el i-a îndemnat pe oficialii din sănătate să accelereze campania actuală de administrare a dozelor „booster” pentru ca aceasta să ajungă la niveluri similare cu cele ale campaniei inițiale, în contextul îngrijorărilor legate de noua variantă Omicron, care au dus la reintroducerea obligativității de purtare a măștii sanitare în anumite contexte, precum și a unor restricții de călătorie.

Marea Britanie a administrat până în prezent 120 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVD-19 populației sale de 67 de milioane de locuitori.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button