Un atac cu rachetă a ucis cel puțin 12 tineri pe Înălțimile Golan, ocupate de Israel. Cei uciși aveau între 10 și 20 de ani, relatează BBC News. Armata israeliană a acuzat de atac gruparea paramilitară libaneză Hezbollah. Cea din urmă a negat „orice legătură cu incidentul” și a spus, la rândul ei, că moartea tinerilor a fost cauzată de căderea unei rachete interceptoare israeliene. De cealaltă parte, Israelul a declarat că Hezbollah minte și că lovitura a fost efectuată de o rachetă de fabricație iraniană „deținută exclusiv de Hezbollah”. Totodată, Israelul a anunțat despre efectuarea unor lovituri aeriene împotriva țintelor Hezbollah din Liban.
Cel puțin 12 persoane au foc ucise într-un atac asupra unui teren de fotbal din zona Înălțimilor Golan, ocupat de Israel. Potrivit autorităților israeliene, cei uciși aveau între 10 și 20 de ani.
Armata israeliană a acuzat de atac gruparea paramilitară libaneză Hezbollah. Cea din urmă a negat „orice legătură cu incidentul”. Potrivit Hezbollah, moartea oamenilor a fost cauzată de căderea unei rachete interceptoare israeliene.
Ulterior, Israelul a anunțat despre efectuarea unor lovituri aeriene împotriva țintelor Hezbollah din Liban. Potrivit Israelului, loviturile asupra țintelor din Liban au vizat depozitele de arme și „infrastructura teroristă”. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că țara nu „va urmări situația în tăcere”, iar ministrul Apărării Yoav Galant a declarat că „va da o lovitură puternică inamicului”.
Potrivit sursei, cu puțin timp înainte de tragedie, Hezbollah și-a revendicat patru lovituri inclusiv una asupra sediului militar al brigăzii Hermon de pe versanții Muntelui Hermon. Baza este situată la aproximativ trei kilometri de terenul de fotbal. Astfel, armata israeliană a declarat că Hezbollah minte, negând implicarea sa în incidentul de la terenul de fotbal. Potrivit armatei, lovitura a fost efectuată de o rachetă Falaq-1 de fabricație iraniană, „deținută exclusiv de Hezbollah”.
G4media scrie că Înălţimile Golan ocupate de Israel au făcut parte din Siria până în 1967, când Israelul a capturat cea mai mare parte a zonei în războiul din Orientul Mijlociu, anexând-o în 1981. Această anexare unilaterală nu a fost recunoscută de majoritatea ţărilor, iar Siria solicită returnarea teritoriului. Peste 40 000 de persoane trăiesc în Golanul ocupat de Israel, dintre care mai mult de jumătate sunt locuitori druzi. Druzii sunt o minoritate arabă care practică o ramură a islamului, dar care sunt mari susținători ai Israelului. De altfel, liderul spiritual al druzilor, Muafak Tarif, a afirmat sâmbătă seara că atacul cu rachete „a depășit toate limitele posibile”.