Internaţional

Un cutremur puternic a avut loc în Japonia. Peste 100 de clădiri avariate

Un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a produs pe coasta centrului Japoniei, relatează Kyodo News. Conform scarei naționale japoneze, cutremurul a fost evaluat la maximum 7 puncte, transmite sursa.

Epicentrul cutremurului a fost în prefectura Ishikawa de pe insula Honshu. Tremurături s-au simțit în Tokyo.

În urma cutremurului și a unei serii de replici, prefecturile Ishikawa, Niigata, Toyama și Yamagata au emis amenințarea unui tsunami puternic. Agenția de meteorologie a țării a avertizat despre valuri de până la cinci metri înălțime. Ulterior, autoritățile țării au scăzut nivelul de amenințare.

Unele zone au fost deja lovite de un tsunami cu o înălțime a valurilor de 1,2 metri. NHK a raportat că valuri de până la 5 metri înălțime au ajuns în Peninsula Noto.

Autoritățile japoneze au început să evacueze rezidenții din zonele de coastă din prefecturile Ishikawa, Niigata și Toyama. Nu au fost raportate morți sau răniți.

Actualizare. Cel puțin trei persoane au fost rănite în timpul cutremurului din Japonia, scrie Kyodo News. Peste o sută de clădiri au fost avariate. Secretarul șef al cabinetului japonez Yoshimasa Hayashi a declarat că șase case s-au prăbușit în orașul Wajima (prefectura Ishikawa). S-ar putea să fie oameni sub dărâmături.

O amenințare de tsunami a fost declarată și în Vladivostok și Nahodka. Ministerul Situațiilor de Urgență pentru Sahalin a anunțat și amenințarea unui tsunami, dar în curând acest mesaj s-a dovedit a fi indisponibil pe site-ul departamentului. Ministerul a declarat pentru RBC că sistemul de avertizare nu a fost lansat, nu se efectuează evacuare și nu există nicio amenințare pentru populație.

Primăria din Nakhodka a declarat ulterior că valul de tsunami din oraș a trecut aproape neobservat. Administrația de la Vladivostok a mai declarat că nu a înregistrat valuri periculoase în zona orașului.

#Japonia #cutremur #tsunami

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button