Război în Ucraina

Un elev de 18 ani a fost returnat în RPD, care a fost mobilizat a doua zi după începerea războiului

În Republica Populară Donețk anexată, Nikita Gladkikh, mobilizat în vârstă de 18 ani, a fost întors acasă, transmite canalul YouTube „Suntem din RPD”. Elevul a fost mobilizat a doua zi după invazia rusă a Ucrainei, a primit un document de absolvire chiar în timpul serviciului, transmite sursa.

„Procurorul m-a sunat aseară, a spus că corpul a semnat un document privind demobilizarea fiului său și l-a trimis la unitate. Acum fiul este la Donețk, în unitatea lui, așteaptă acte”, a spus mama mobilizatului.

Gladkikh însuși le-a spus reporterilor că a aflat despre demobilizare de la comandament: „Dimineața s-au trezit, au spus: ”mergem acasă „și atât”. Elevul a numit experiența din 25 februarie un „coșmar”.

Mobilizarea generală în RPD a început pe 19 februarie, cu câteva zile înainte ca Moscova să recunoască independența autoproclamatelor republici Donbass și o invazie rusă pe scară largă a Ucrainei. Activitățile de mobilizare din RPD au fost însoțite de raiduri în masă asupra bărbaților de vârstă militară, în urma cărora mulți locuitori ai regiunii au fost nevoiți să se ascundă.

#RPD #elev #mobilizare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button