Politică

„Un moment istoric”. Mesajul Ursulei von der Leyen pentru România, înainte de intrarea în Schengen

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen afirmă că ziua de 31 martie marchează o dată importantă, fiind data la care Bulgaria şi România se alătură familiei Schengen, scrie observatorulnews.

„Ziua de mâine marchează o dată importantă: Bulgaria şi România se alătură familiei Schengen. Salut eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene şi maritime. Acesta este un mare succes pentru ambele ţări. Şi un moment istoric pentru spaţiul Schengen – cel mai mare spaţiu de liberă circulaţie din lume. Împreună, construim o Europă mai puternică şi mai unită pentru toţi cetăţenii noştri”, a declarat Ursula von der Leyen.

Conform CE, Consiliul va trebui să adopte o decizie prin care să stabilească data de la care se vor elimina controalele la frontierele terestre interne dintre Bulgaria, România şi celelalte ţări Schengen.

Comisia Europeană precizează că va continua să ofere Preşedinţiei Consiliului tot sprijinul necesar pentru a se asigura că o decizie privind frontierele terestre poate fi luată în cursul anului 2024.

România intră în Schengen aerian și maritim, de duminică, 31 martie.

#România #Ursula_von_der_Leyen #Schengen

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button