Societate

Un nou an cu transport public nou! Câte autobuze au fost achiziționate pe parcursul anului 2021

Pentru a spori calitatea serviciilor de transport public municipal, Primăria Chișinău informează că, pe parcursul anului 2021, pentru Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, au fost achiziționate 158 de autobuze noi. Sursă.

În context, duminică, 26 decembrie, acestea au fost prezentate, iar la eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Edilul Capitalei a vizitat autobuzele noi aliniate, dar și spațiile de lucru din cadrul întreprinderii. De asemenea, Primarul a discutat cu conducătorii de autobuz despre noile mașini.

Mai mult, directorul interimar al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, Ghenadie Zadeseneț, a informat că de rând cu mașinile achiziționate, în anul curent au fost efectuate și diverse modernizări în cadrul atelierelor de reparații, în spălătorii și în spațiile pentru personal, care erau necesare de mult timp.

Valoarea totală a investiției pentru achiziționarea autobuzelor este de 315 milioane de lei, dintre care 265 de milioane de lei pentru lotul de 100 de unități noi, ISUZU și 50 milioane lei pentru 58 de autobuze rulate, de model MAN, VOLVO și VDL.

Toate unitățile de transport achiziționate corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat și podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura o deplasare confortabilă tuturor călătorilor.

E de menționat că pentru autobuzele ISUZU, termenul de garanție este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora. La ziua de azi, PUA a recepționat întregul lot de unități de transport, iar majoritatea acestora deja circulă pe toate rutele din oraș și suburbii, înlocuind o parte din mașinile vechi, care nu mai întrunesc condițiile tehnice necesare pentru exploatare.

Cât privește unitățile recepționate recent, acestea trec verificările tehnice și procedurile de înmatriculare, fiind pregătite pentru distribuirea pe linii. 

Precizăm ca până la achizițiile recente, PUA avea în balanță 125 de unități de transport, dintre care 53 – în stare satisfăcătoare și 15 scoase din uz.

Municipalitatea depune eforturi pentru a asigura locuitorii capitalei și suburbiilor cu transport public de calitate. În acest scop, în bugetul municipal pentru anul viitor au fost prevăzuți 110 milioane lei pentru achiziționarea și asamblarea autobuzelor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button