Război în Ucraina

Un nou val de mobilizare se pregătește în Rusia: 400.000 de rezerviști

Rusia va iniția, de la 1 aprilie, un nou val de mobilizare, cu scopul de a recruta 400.000 de rezerviști. Ministerul rus al Apărării a trimis deja ordinele de încorporare către comisariatele militare și a indicat, în fiecare regiune în parte, numărul necesar de rezerviști care trebuie recrutați.

Presa locală a publicat deja țintele de recrutare din noul val de mobilizare, din fiecare regiune în parte. Guvernatorii regiunilor vor avea sarcina implementării acestui plan, transmite sursa.

De exemplu, din regiunile Celiabinsk și Sverdlovsk ale Federației Ruse trebuie recrutate 10.000 de persoane, iar din regiunea Perm – 9.000.

Ministrul rus al Apărării vorbea încă din luna decembrie 2022 despre „necesitatea” măririi efectivelor armatei ruse la 1,5 milioane de militari, cumulată cu creșterea vârstei-limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul războiului din Ucraina.

Autoritățile ruse au anunțat, de altfel, intenția de mărire a vârstei de recrutare, pentru a-i include pe toți cetățenii ruși între 21-30 de ani, în condițiile în care legea privind serviciul militar obligatoriu prevede limite de vârstă cuprinse între 18-27 de ani.

În plus, conform lui Șoigu, planul este ca, până la finalul acestui an, numărul de militari profesioniști din armata rusă să crească de la 400 de mii la 521 de mii.

La finalul lunii octombrie 2022, Ministerul rus al Apărării a anunţat încheierea mobilizării a 300.000 de recruți, decretată pe 21 septembrie de preşedintele Vladimir Putin, pentru consolidarea armatei ruse în campania militară împotriva Ucrainei.

Noul val de mobilizare, care va începe pe 1 aprilie, vine în contextul pierderilor uriașe pe care Rusia le înregistrează în Ucraina. Conform armatei ucrainene, până în prezent au fost uciși sau răniți peste 160.000 de militari ai Moscovei. De asemenea, conform NATO, rușii pierd în prezent, în bătălia de la Bahmut, de cinci ori mai mulți soldați decât ucrainenii.

#Rusia #mobilizare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button