Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Un publicist rus spune care este ultima speranță a Kremlinului în războiul împotriva Ucrainei

Dictatorul rus Putin încă speră să i se permită „să-și salveze fața și numele” în războiul împotriva Ucrainei, așa că și-a mobilizat agenții din străinătate pentru a semna un acord de pace cu Kievul. Această opinie a fost exprimată de publicistul rus Andrei Piontkovski. Totodată, a remarcat că Federația Rusă a lansat o ofensivă de propagandă împotriva Occidentului.

Potrivit acestuia, discursul lui Putin din 9 mai arată că Președintele țării și-a dat seama de greșeala catastrofală pe care o reprezintă invazia pe scară largă a Ucrainei, informează sursa.

În cursul consolidării forțelor armate ale Ucrainei a armatei, apare perspectiva eliberării militare a tuturor teritoriilor ucrainene.

„Imediat după 9 mai, ofensiva de propagandă a Rusiei împotriva Occidentului, inclusiv a Statelor Unite, a început cu o intensitate fără precedent. Începând cu Macron, toți agenții și simpatizanții Kremlinului, au fost mobilizați. Trebuie să îi oferim lui Putin posibilitatea de a-și salva numele”, a spus Piontkovski.

El a menționat că Macron încearcă să convingă Occidentul că Ucraina trebuie să mențină integritatea teritorială, dar acest lucru nu trebuie să fie realizat prin mijloace militare.

„Poți să închei un armistițiu și apoi să-l discuti diplomatic foarte mult timp etc. Aceasta este ultima speranță a Moscovei”, susține Piontkovski.

Presiunea rusă vizează și reducerea fluxului de arme către Ucraina din Statele Unite.

Este foarte important ca Kremlinul să lase măcar o bucată de teritoriu ucrainean. Nu pentru a „vinde victoria” poporului său, ci pentru a-și salva numele. În această direcție diplomatică a Moscovei ofensiva de propagandă va fi desfășurată în următoarele luni”, a declarat Piontkovski.

Anterior, Aleksey Arestovich, consilier al șefului Oficiului Prezidențial, a sugerat că rușii sunt deja pregătiți pentru capitularea Crimeei ocupate.

#Andrei_Piontkovski #ultima_speranța_Kremlinului #Macron #Ucraina #Război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button