Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Josep Borell: „Nu recunoaștem niciun kilometru de teren ucrainean confiscat de ruși”

Uniunea Europeană nu recunoaște nici un kilometru pătrat ocupat din Ucraina ca parte a Rusiei. Despre acest lucru a anunțat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, la o ședință de informare după reuniunea Consiliului UE, trimite sursa.

Întrebat cum ar afecta acțiunile armatei ruse de a declara teritoriile ucrainene ocupate ca parte a Rusiei și posibilitatea de încetare a focului, Josep Borell a răspuns:

„Nu recunoaștem niciun kilometru pătrat de teren ucrainean confiscat de ruși. Așa cum nu am recunoscut Crimeea, nu recunoaștem nicio parte a Ucrainei care va fi declarată parte a Federației Ruse. Apărăm integritatea teritorială a Ucrainei. Și când spunem că sperăm, că Ucraina va câștiga acest război, asta înseamnă că ucrainenii vor putea împinge invadatorii dincolo de granițele lor”, a spus șeful diplomației europene.

Amintim că pe 24 februarie trupele ruse au invadat Ucraina și au numit războiul din țară „operație specială”, în special, de „denazificare” a compatrioților.

Federația Rusă a reușit să captureze o serie de regiuni ucrainene, printre care orașele Herson și Energodar.

Statele membre ale Uniunii Europene și Statele Unite au decis să ajute Kievul. Au impus noi sancțiuni împotriva Moscovei și le-au furnizat arme.

#UE #Ucraina #Război #Rusia #granițe

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button