Război în Ucraina

Un tren cu soldați ruși și echipamente de război a sosit în Belarus

Un tren transportând trupe rusești și echipamente a sosit în Belarus, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Minsk, informează Agerpres, care citează Reuters.

Totodată, președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a vizitat, tot vineri, o bază militară unde sunt staționate trupele ruse, a mai anunțat ministerul, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

În timpul întâlnirii de la baza militară, Lukașenko și un reprezentant nenumit al armatei ruse au discutat despre exercițiile militare comune ale celor două țări, a informat vineri Ministerul Apărării de la Minsk. 

“În acest stadiu, unități ale Forțelor Armate ale Federației Ruse sunt gata să îndeplinească sarcinile așa cum a fost intenționat”, adaugă ministerul. 

Belarus, aliat apropiat al Moscovei, a declarat joi că va primi mai multe arme și echipamente din Rusia, în timp ce cele două țări își intensifică cooperarea militară. 

Acest lucru a stârnit îngrijorarea că Belarus ar putea fi folosit ca post de lansare pentru a ataca Ucraina din nord, notează Reuters. 

Minskul spune că nu va intra în război în Ucraina, dar Rusia a folosit Belarus ca rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie și continuă să folosească spațiul aerian belarus pentru lovituri de drone și rachete, afirmă Kievul.

#Belarus #Rusia #tren_cu_soldați #echipamente_de_război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button