Internaţional

Un tribunal rus a condamnat o fostă colaboratoare a opozantului rus Alexei Navalnîi

Un tribunal rus a condamnat-o miercuri pe Lilia Ceanişeva, o fostă colaboratoare a opozantului rus Alexei Navalnîi, la 7,5 ani de închisoare pentru extremism, informează sursa.

Decizia a fost luată de tribunalul din Ufa, capitala republicii ruse Başkortostan, a precizat sursa citată.

Ceanişeva, fostă coordonatoare al unuia dintre birourile lui Navalnâi din Başkortostan, a fost arestată în noiembrie 2021. Opozanta a fost găsită vinovată de crearea unei organizaţii extremiste şi a unei organizaţii neguvernamentale care atentează la drepturile cetăţenilor.

Ceanişeva, al cărei proces a avut loc cu uşile închise, nu şi-a recunoscut vinovăţia şi a descris urmărirea sa penală ca fiind motivată politic.

Activista a fost prima dintre susţinătorii lui Navalnâi care a fost arestată după ce organizaţiile acestuia au fost scoase în afara legii în 2021. În 2022, Ceanişeva a fost inclusă pe lista oficială a Rusiei cu persoanele legate de extremism şi terorism.

Navalnâi însuşi ispăşeşte o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru fraudă şi sfidarea instanţei şi riscă până la 30 de ani de închisoare într-un nou caz de extremism.

#Rusia #condamnare #opozant

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button