InternaţionalRăzboi în Israel

Washington Post a raportat că Israelul și Hamas au convenit asupra unui armistițiu. Oficialii americani spun că nu a fost încheiat încă niciun acord

Israelul și Hamas, prin medierea SUA, au ajuns la un acord „preliminar” privind un armistițiu în Fâșia Gaza, relatează The Washington Post. Conform termenilor acordului, pauza ostilităților va dura cinci zile, iar gruparea palestiniană va elibera zeci de ostatici, transmite sursa.

Părțile au întocmit un document de șase pagini, care presupune că eliberarea ostaticilor va începe în zilele următoare. Primii „cincizeci sau mai mulți” de ostatici vor fi eliberați în grupuri mici separate la fiecare 24 de ore. Respectarea armistițiului va fi „controlată din aer”. Pauza va permite o creștere semnificativă a cantității de ajutor umanitar – inclusiv combustibil – furnizat Fâșiei Gaza din Egipt.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Israelului la Washington a declarat că autoritățile țării „nu intenționează” să comenteze „niciun aspect al situației ostaticilor”.

Militanții palestinieni Hamas au atacat Israelul pe 7 octombrie, ucigând peste 1.200 de oameni și luând ostatici aproximativ 240. Forțele de Apărare Israelului au răspuns la atac lansând lovituri aeriene în Fâșia Gaza și apoi au lansat o operațiune la sol. Potrivit părții palestiniene, peste 11 mii de oameni au fost uciși în Fâșia Gaza din 7 octombrie.

Update: Purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, a declarat că „nu a fost încă încheiat un acord, dar lucrăm cu sârguință pentru a-l asigura”. Jurnaliştii de la The Washington Post au făcut modificări materialului lor original. Acum publicația raportează că „Statele Unite sunt aproape de un acord cu Israel și Hamas”.

#Israel #Hamas #armistițiu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button