Internaţional

Un YouTuber, care s-a filmat cerșind, ajunge în Parlamentul European ca independent

Fidias Panayiotou, un YouTuber cipriot, în vârstă de 24 de ani, care în trecut s-a filmat cerșind pentru bilete de tren în India și Japonia, a făcut senzație la alegerile europarlamentare organizate de țara sa, obținând aproape 20% din voturi și asigurându-și un mandat în Parlamentul European, conform sursei.

Fidias a început să posteze înregistrări video pe YouTube în 2019 și s-a „specializat” ulterior în clipuri de tip provocare:„Am supraviețuit 5 zile fără somn”, „Am petrecut 100 de ore în cea mai săracă țară din lume”, „Am supraviețuit 10 zile îngropat de viu”, „M-am căsătorit cu o străină în 24 de ore”, „Am locuit pe aeroport timp de 10 zile” – sunt doar câteva din titlurile urcate pe canalul său.

De departe cel mai vizionat videoclip al său este însă „Am îmbrățișat cele 100 celebrități de top din lume”, ultima dintre ele fiind miliardarul sud-african Elon Musk. Pentru a-l întâlni pe Musk, Fidas a așteptat în fața sediului Twitter zilnic și și-a încurajat urmăritorii să o agaseze pe Maye Musk, mama miliardarului, cu cererea sa. Ea a denunțat campania acestora ca fiind„răuvoitoare”.

După mai bine de 3 luni, Musk l-a întâlnit pe YouTuber și l-a îmbrățișat în sediul Twitter, noua companie „X”.

YouTube a șters mai multe clipuri controversate ale unui YouTuber cipriot, Fidias, după ce acesta a fost criticat pentru acțiuni precum călătorirea fără bilet cu mijloacele de transport în comun și filmarea ilegală în hoteluri. 

Cu peste 2,6 milioane de urmăritori, el a anunțat că va candida la alegerile europarlamentare, obținând un surprinzător 19,36% din voturile exprimate în Cipru și devenind a treia cea mai mare forță politică în țară.

#YouTuber #Parlamentul_European

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button