PoliticăRăzboi în Ucraina

Ungaria acționează în favoarea Moscovei și împiedică țările din Europa de Est să-și atingă obiectivele pro-europene

Federația Rusă poartă război împotriva Ucrainei nu doar pe câmpul de luptă, ci și în spațiul politic al țărilor europene pentru a discredita și a împiedica aderarea acesteia la Uniunea Europeană și NATO. Recent, Parlamentul European a ajuns la concluzia că comisarul european maghiar pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, este părtinitor față de țările candidate la UE, transmite sursa.

Pe 30 noiembrie, Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a adoptat un amendament la proiectul de raport privind implementarea politicii externe și de securitate comune în 2022, care a primit 35 de voturi la 20 de voturi. Textul amendamentului conține următoarele informații:

„Parlamentul European rămâne profund îngrijorat de rapoartele conform cărora Comisarul pentru Vecinătate și Extindere încearcă în mod deliberat să eludeze și să submineze centralitatea reformelor democratice și legale în țările candidate la UE; invită Comisia Europeană să lanseze o investigație independentă și imparțială pentru a stabili dacă comportamentul și politica promovate de comisarul pentru vecinătate și extindere, încalcă Codul de conduită pentru membrii Comisiei Europene și obligațiile comisarului în temeiul tratatelor UE” .

De menționat că comisarul ungar își propune să încetinească cu orice preț mișcarea Ucrainei către aderarea la UE. Nu este surprinzător că astfel de acțiuni ale comisarului european maghiar coincid cu obiectivele Moscovei, deoarece Ungaria a fost întotdeauna renumită pentru opiniile sale anti-ucrainene și simpatia pentru Rusia. Moldova are aceeași părtinire, pe care Rusia vrea să-l transforme într-un alt punct de instabilitate la granița cu UE. De altfel, însuși premierul ungar își demonstrează deschis ambițiile imperiale, copiendu-l pe președintele rus Vladimir Putin. Amintiți-vă cum Viktor Orban a venit la un meci amical de fotbal dintre echipele naționale ale Ungariei și Greciei la Budapesta cu o eșarfă, care înfățișa o hartă a „Marea Ungarie” cu părți ale statelor vecine în componența sa — Austria modernă, Slovacia, România, Croația , Serbia și Ucraina — care au aparținut Regatului Ungariei până la sfârșitul Primului Război Mondial.

Parlamentul European trebuie să ia toate măsurile pentru a împiedica Rusia să desfășoare activități subversive în Europa prin intermediul persoanelor controlate de acesta. Este necesar să se efectueze o investigație adecvată de către Comisia Europeană asupra comportamentului comisarului european maghiar Oliver Varhely.

#Ucraina #Ungaria #Rusia #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button