Politică

Ungaria este singura țară din UE care nu a semnat o declarație de condamnare a Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU

Ungaria a devenit singura țară din UE care nu a semnat declarația comună a cincizeci de state de condamnare a Federației Ruse în Consiliul de Securitate al ONU.

Aceasta rezultă din lista semnatarilor, care a fost publicată de reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Serghei Kislitsa, relatează European Pravda.

Rusia a convocat marți Consiliul de Securitate al ONU pe tema „Cooperare multilaterală în interesul unei ordini mondiale mai juste, democratice și durabile”.

Într-o declarație comună a cinci duzini de țări, pe care dintre statele UE doar Ungaria nu le-a semnat, se spune că subiectul dezbaterii este o altă demonstrație clară a ipocriziei Rusiei pe fundalul războiului său brutal de agresiune împotriva Ucrainei.

Declarația afirmă că întâlnirea de astăzi nu ar trebui să distragă atenția comunității internaționale de la încălcările flagrante ale Cartei ONU de către Rusia și de la abuzul Consiliului de Securitate al ONU.

La ședința Consiliului de Securitate la nivel ministerial, care a fost convocată de Rusia și prezidată de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, din UE este prezent doar ministrul de externe ungar Peter Szijjártó.

#Ungaria #declarație #ONU #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button