Politică

Politolog ucrainean: „Republica Moldova își poate permite atât intrarea în NATO, cât și păstrarea neutralității”

Jurnalistul și politologul ucrainean, Vitalie Portnikov, susține că Republica Moldova își poate permite atât intrarea în NATO, cât și păstrarea neutralității, având în vedere . Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Новая Неделя с Анатолием Голя”, de la TV8, informează sursa.

Întrebat ce care ar trebui să aleagă țara noastră în raport cu statul de neutralitate, având în vedere că o parte din cetățeni se îngrijorează că aderarea la NATO ar declanșa nemulțumirea Rusiei, Vitalie Portnikov a răspuns că Moldova poate să își permită orice opțiune, deoarece nu avem hotare comune cu Rusia.

„Puteți să deveniți membri NATO și nicio Rusie nu o să vă atace, până când armata rusă nu va ajunge în susul Ucrainei, dar eu sper că aceasta nu se va întâmpla niciodată. Puteți să rămâneți țară neutră, iar în cazul intrării Ucrainei în NATO, vei fi înconjurați de țări membre NATO, cum se întâmplă cu Elveția. Și atunci, fiind înconjurată de NATO, chiar și având statut de neutralitate, asta va fi garanție de siguranță. Ucraina așa privilegii nu are”, a subliniat politologul.

#Republica_Moldova #NATO

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button