Politică

Ungaria respectă deciziile altor țări, dar ea va continua să elibereze vize rușilor, promite ministrul de Externe

Ungaria va continua să elibereze vize rușilor. Promisiunea a fost făcută de ministrul de Externe, Peter Szijjarto, care a acordat un interviu pentru Tass – agenția rusă de presă afiliată Kremlinului – în timpul aflării sale la Adunarea Generală a ONU. El a subliniat că „respectă” țările care au introdus restricții, dar Budapesta nu a luat astfel de decizii, transmite sursa.

„Există o metodologie clară cu privire la modul de eliberare a vizelor pentru turiști din țări cu care nu există un acord de facilitare a vizelor. Aceasta este o procedură mai complicată și puțin mai lungă decât atunci când există un astfel de acord. Dar dacă nu este acolo, nu înseamnă că nu eliberăm vize. Desigur, vom continua să eliberăm vize în conformitate cu procedura”, a promis Szijjártó.

Șeful Ministerului de Externe al Ungariei a clarificat că vorbește de vize Schengen, inclusiv multiple.

În același timp, el a menționat că „respectă” deciziile țărilor care au introdus restricții de viză.

„Dar să discut despre ele nu este treaba mea. Noi nu am luat o astfel de decizie. De ce ar trebui să facem asta? Vom continua să eliberăm vize cetățenilor ruși”.

Budapesta, de asemenea, potrivit lui Szijjártó, nu va fi niciodată de acord să sprijine sancțiunile energetice și nucleare care ar dăuna intereselor naționale.

„Și, să fiu sincer, nu văd cum dificultățile legate de securitatea noastră energetică vor ajuta Ucraina”.

#Ungaria #Rusia #eliberarea_vizelor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button