Politică

Uniunea Europeană și Moldova au semnat un acord de parteneriat de securitate, marcat ca fiind primul de acest tip pentru UE

Conform „Adevărul European”, Josep Borrell, șeful diplomației Uniunii Europene, a făcut acest anunț. Borrell a accentuat faptul că acordul cu Moldova este o premieră pentru UE. Documentul a fost semnat de premierul Dorin Recean, din partea Republicii Moldova, și de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al Uniunii Europene, transmite sursa.

“Moldova este prima țară care a încheiat un acord cu UE pentru un parteneriat în domeniul apărării și securității. Acest parteneriat va consolida stabilitatea țării și ne va permite să răspundem împreună provocărilor comune de securitate, să facem acțiunile noastre mai eficiente și să demarăm cooperarea în domenii noi”, a declarat Borrell.

Semnarea acestui acord a fost anunțată săptămâna trecută.

De asemenea, menționăm că UE, împreună cu statele sale membre, pregătește un acord de securitate cu Ucraina, ca urmare a Declarației G7 de la Vilnius.

Ziarul german Welt am Sonntag, care a relatat inițial despre proiectul de acord dintre Ucraina și Uniunea Europeană, a indicat că acordul este prevăzut să fie finalizat până la sfârșitul lunii iunie.

#UE #securitate #R.Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button