Politică

„Vă așteptăm la Chișinău”: Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în țara noastră

Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut joi, 6 octombrie, de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite sursa.

„Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 de lideri ai statelor și regiunilor din Europa în țara noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul și viitorul european al Moldovei. El reflectă, de asemenea, caracterul pragmatic și orientat spre rezultat, pe care dorim să-l conferim Comunității Politice Europene create astăzi. Vă așteptăm la Chișinău”, a subliniat șefa statului.

Reamintim că Maia Sandu, a participat joi, 6 octombrie, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE). Potrivit șefei statului, CPE va consolida dialogul politic dintre aceste țări.

„CPE nu este alternativă a procesului de euro-integrare. Ea va consolida dialogul politic dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar și va căuta soluții punctuale și rapide pentru provocările comune”, a spus Maia Sandu după sesiunea inaugurală a Summitului.

#Chișinău #summit #Comunitatea_Politică_Europeneană

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button