Societate

Vacanță de iarnă în siguranță! Reprezentanții poliției vin cu un set de recomandări pentru copii și părinți

De mâine, 25 decembrie, elevii se vor afla în mult așteptata vacanță de iarnă.

Pentru prevenirea diferitelor fapte anti-sociale și a victimizării copiilor, Poliția Capitalei s-a făcut prezentă în școlile și liceele din Capitală, unde reprezentanții săi au discutat cu elevii despre orice risc sau problemă pe care ar putea să o întâmpine atunci când rămân fără supraveghere.

Oamenii legii au explicat elevilor regulile esențiale de care trebuie să țină cont nu doar în perioada vacanței, dar în fiecare zi.

„Le-am amintit copiilor despre faptul că, jocurile pe lacuri sau râuri este interzis, oricât de rezistent ar părea stratul de gheață. Să fie prudenți în relațiile cu persoanele necunoscute și să nu urce în autoturismele celor pe care nu îi cunosc.

De asemenea, le-am explicat care sunt consecințele utilizării obiectelor cu conținut exploziv, întrucât acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave”, se arată în comunicat.

Pentru siguranța copiilor și liniștea noastră comună, Poliția Capitalei vine cu un set de recomandări pentru copii și părinți:

  • discutați deschis cu copilul dumneavoastră, despre cum să reacționeze în situația în care se rătăcește, asigurați-vă că acesta cunoaște numele complet al dvs., numărul de telefon, precum și adresa de domiciliu;
  • nu lăsați copilul să se joace nesupravegheat;
  • învățați-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă.
  • dacă s-a pierdut, învățați-l să apeleze la un polițist;
  • amintiți-le mereu regulile de circulație și importanța respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic;
  • atenție la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, toate acestea îi pot pune sănătatea în pericol.
  • în cazul în care vă confruntați cu dispariția copilului, apelați în cel mai scurt timp posibil Poliția, la numărul unic 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, indiferent că aveți sau nu credit.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button