EconomiePolitică

Vadim Ceban merge la Gazprom: Va avea întrevederi cu Alexei Miller

Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, va avea în viitorul apropiat o nouă întrevedere cu președintele gigantului rus Gazprom, Alexei Miller.

Potrivit lui, urmează să se discute despre „recuperarea livrărilor depline” de gaze naturale către Republica Moldova, conform contractului semnat în toamna lui 2021, transmite sursa.

Despre aceasta a anunțat Ceban în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

„Dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare. Eu continui permanent activitatea în domeniul recuperării depline a furnizării de gaze în Republica Moldova. Noi avem discuții la nivel corporativ și deocamdată voi pleca eu personal. Dar vom facilita orice întâlnire între reprezentanții Guvernului și cei de la Gazprom”, a declarat Vadim Ceban în cadrul emisiunii.

Șeful de la Moldovagaz mai spune că, cel puțin până la 1 aprilie, Republica Moldova va avea o situație stabilă pe piața gazelor naturale.

„Nu este o problemă cu gazele naturale pentru consumatori pentru următoarea perioadă. (…) Vom avea o situație stabilă pe piața gazelor naturale cel puțin până la 1 aprilie”, a mai spus Vadim Ceban.

Compania de stat Energocom a semnat, pe 3 decembrie, un contract de livrare a energiei electrice cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, controlată de o companie de stat din Rusia, pentru luna decembrie. 

Astfel, întreaga cantitate de gaze naturale livrată de Gazprom merge spre regiunea transnistreană. În schimbul celor 5,7 milioane de metri cubi de gaze livrate de Gazprom, malul drept va achiziționa în luna decembrie aproximativ 204 mii MW, la preț de 73 de dolari per MWh.

#Vadim_Ceban #Gazprom #Alexei Miller #întrevederi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button