Politică

Vama Leușeni, din nou blocată cu tractoare. Fermierii-protestatari, așteptați la discuții cu Bolea

Vama Leușeni, de la frontiera Republicii Moldova cu România, este blocată cu tractoare, din nou. Anunțul a fost făcut de Serviciul Vamal, pe 23 februarie. Autoritatea a îndemnat cetățenii să opteze din timp pentru vămile alternative disponibile, transmite sursa.

„În contextul protestelor anunțate de fermieri, nemijlocit blocarea drumului de acces spre postul vamal de frontieră Leușeni, recomandăm transportatorilor și călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PVFI Sculeni, PVFI Costești sau PVFI Leova-Bumbăta (program de lucru 08:00-20:00), pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”, anunță Serviciul Vamal.

Între timp, Ministerul Agriculturii informează că astăzi, 23 februarie, la minister, va avea loc întâlnirea cu agricultorii. Aceasta este planificată la ora 14:00. „Imediat după încheierea ședinței, vicepremierul Vladimir Bolea va oferi declarații de presă”, anunță ministerul de resort.

Amintim că fermierii își continuă protestele față de politicile Guvernului și în acest an. Ei au ieșit cu tractoarele în stradă la începutul lunii februarie. Proteste au avut loc pe mai multe șosele naționale. Mai mult, fermierii au blocat, zile la rând, începând cu 12 februarie, Vama Leușeni. Anterior, conducerea țării a declarat că fermierii au tot dreptul să protesteze, însă aceștia trebuie să respecte drepturile celorlalți oameni.

Agricultorii insistă să le fie acordate compensații suplimentare, facilități fiscale la recuperarea taxei pe valoare adăugată, şi modificarea regulamentului Băncii Naționale privind acordarea creditelor agricole. Menționăm în acest context că, în ajun, patru partide au cerut demisia ministrului Vladimir Bolea. Formațiunile politice l-au acuzat pe vicepremier de „incompetență” și i-au cerut Maiei Sandu și premierului Dorin Recean să ofere „o nouă șansă” agriculturii naționale. Ministrul nu a comentat acuzațiile partidelor.

#Leușeni #agricultori #protest

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button