Societate

Veste bună! Diplomele de studii primite în R. Moldova vor putea fi recunoscute peste Prut

Guvernul susține ratificarea acordului cu România pentru recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Documentul stabilește modalitățile de recunoaștere a tipurilor actelor de studii la toate nivelurile de învățământ, începând cu învățământul general și terminând cu titlurile științifice și științifico-didactice.

Totodată, va facilita mobilitatea academică și profesională a cetățenilor din ambele state, dar și recunoașterea pe plan internațional a actelor de studii obținute în Republica Moldova.

Acordul stabilește și reglementări pentru recunoașterea reciprocă a actelor de studii obținute până la aderarea Republicii Moldova la Procesul de la Bologna.

Astfel, vor fi recunoscute și echivalate actele de studii eliberate după absolvirea unei instituții de învățământ general cu durata studiilor de 10 sau 11 ani, cum era până la introducerea învățământului liceal de 12 ani.

Acordul a fost semnat la București la 23 noiembrie și urmează să treacă procedura de ratificare în Parlament pentru a intra în vigoare.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button