InternaţionalSocietate

Veste bună pentru părinții moldoveni care dețin cetățenie română. Guvernul României a anunțat majorarea alocațiilor de stat pentru copii

Guvernul României a decis ca, începând cu luna ianuarie, 2022 alocația de stat pentru copii să fie majorată, iar persoanele cu dizabilități să beneficieze de o indemnizație suplimentară. Despre asta a anunțat Ministerul Muncii și Protecției Sociale al României.

Începând cu luna ianuarie, 2022 alocația de stat pentru copii până la trei ani cu handicap va crește la 600 de lei. Minorii vor beneficia de această alocație până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Se majorează la 243 de lei alocația de stat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi ani și 18 ani, dar și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, până la terminarea acestora, inclusiv pentru cei cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege.

O altă măsură prevăzută de noul act normativ se referă la acordarea a celei de-a 12 indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri. De această indemnizație vor beneficia o dată în an: adulții cu dizabilități la care indemnizația compensatorie va fi de 350 de lei pentru persoana cu handicap grav, 265 de lei în cazul handicapului accentuat și 60 de lei pentru persoana cu handicap mediu.

Pentru copilul cu handicap, indemnizația compensatorie se ridică la 300 de lei în cazul în care acesta este încadrat cu handicap grav, 175 de lei pentru cel cu handicap accentuat și 60 de lei pentru copilul cu handicap mediu.

Fondurile necesare pentru plata indemnizației compensatorii sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile sale teritoriale ale României.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button