Internaţional

Veste tristă pentru persoanele care suferă de Alzheimer. EMA nu a aprobat administrarea celui mai recent medicament pentru boala respectivă

Veste tristă pentru pacienții care suferă de Alzheimer. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), nu a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a celui mai recent medicament pentru boala Alzheimer. Preparatul medicamentos nu s-a dovedit a fi eficient în tratarea adulților cu simptome în stadiu incipient. Sursă.

Agenția Europeană pentru Medicamente și-a bazat decizia pe două studii principale la care au participat peste trei mii de pacienți cu boala Alzheimer în stadiu incipient. Efectele asupra participanților la studii au fost urmărite timp de 78 de săptămâni.

Specialiștii susțin că rezultatele studiilor realizate demonstrează că medicamentul Aducanumab nu s-au dovedit a fi eficient pentru adulții în stadiu incipient.

„Rezultatele studiilor au fost contradictorii și nu au demonstrat că aducanumab a fost eficient în tratarea adulților cu boala Alzheimer în stadiu incipient. În plus, studiile nu au arătat că medicamentul este suficient de sigur, având în vedere că imaginile de la scanările creierului unor pacienți au arătat anomalii care sugerează inflamări sau sângerări”, a adăugat EMA.

Potrivit ultimelor statistici în Europa, trăiesc aproximativ opt milioane de oameni care suferă de Alzheimer și se estimează că până în 2050 numărul acestora se va dubla.

În prezent, peste 125 de medicamente utilizate în tratarea pacienților care suferă de Alzheimer se află în procesul de testare.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button