Politică

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu reprezentantul NATO la Stockholm

În marja reuniunii ministeriale a OSCE de la Stockholm, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Sursă.

În cadrul întrevederii au fost discutate prioritățile Republicii Moldova în cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică.

„Am mulțumit pentru expertiza și asistența Alianței oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor în promovarea reformelor democratice, inclusiv contribuția la modernizarea sectorului de securitate și apărare națională în conformitate cu noile cerințe și evoluții ale mediului de securitate.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterat sprijinul organizației pentru suveranitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al țării noastre.

De asemenea, oficialii au discutat despre modalitățile de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare din sectorul de apărare al Republicii Moldova, conform necesităților autorităților naționale dar și agenda de cooperare Republica Moldova – NATO.

„Am apreciat sprijinul statelor NATO acordat Republicii Moldova în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.” – a spus Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button