Politică

Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor au fost incluși în lista de sancțiuni a SUA

Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor au fost incluși în lista de sancțiuni a SUA.

Despre aceasta a anunțat ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon, transmite sursa.

Acesta presupune că orice proprietate sau conturi bancare ale acestora, pe teritoriul SUA, ori a unor persoane apropiate acestora, vor fi confiscate.

La fel, vor fi interzise tranzacțiile către aceste persoane. 

De asemenea, s-a interzis accesul persoanelor date în SUA „pentru coruperea politică și legăturile cu Rusia”.

Vladimir Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, după ce Guvernul Filip și-a dat demisia. Fostul lider al democraților ar fi plecat prin regiunea transnistreană, iar de acolo și-ar fi continuat drumul cu un avion privat. 

Plahotniuc s-ar fi aflat o vreme în Cipru, în Arabia Saudită, după care în Statele Unite ale Americii, la Miami, unde ar fi stat în casa milionarului Vaja Jhashi, proprietarul „Trans-Oil”. 

Anul trecut, Plahotniuc și membrii familiei acestuia au fost declarați indezirabili pe teritoriul SUA.

Potrivit Procuraturii Generale, Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului.

La solicitarea procurorilor din Moldova, magistrații francezi au aplicat sechestru asupra unui bun imobil al cetățeanului Vladimir Plahotniuc, în valoare de peste 83 de milioane de lei.

Ilan Șor ar fi părăsit țara în timp ce Partidul Democrat ceda puterea către noua guvernare, la mijloc de iunie, fără a figura în registrele vamale și de frontieră.

Peste o lună, Procuratura a anunțat că a pornit o serie de acțiuni de urmărire penală pe faptul trecerii ilegale a frontierei de către Șor, în condițiile în care acesta avea interdicție de a părăsi țara cât timp este cercetat în dosarul penal pentru escrocherie și spălare de bani, în care a fost condamnat în primă instanță la 7 ani și jumătate. Acum câteva zile, Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională și internațională.

#Plahotniuc #Ilan_Șor #sancțiuni #SUA

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button