Analize și opinii

Vladimir Putin și-a dat jos, în sfârșit, masca de șef al “denazificatorilor” lumii

În noaptea de 9 februarie, fostul prezentator Fox News și favoritul propagandei rusești Tucker Carlson a publicat pe site-ul său și pe rețeaua de socializare X un interviu de două ore cu Vladimir Putin, pentru care jurnalistul a zburat în Rusia.

Drept urmare, Carlson nu a pus aproape nicio întrebare punctuală, deși promisese să o facă – iar Putin a reușit să redea întregul set de teze preferate, inclusiv un discurs “istoric” amatoristic despre relațiile dintre Rusia și Ucraina. De asemenea, autocratul a recunoscut oficial acțiunile Germaniei naziste ca fiind motivate. Despre următoarea “lecție de istorie” mai departe în material.

Prima întrebare: care a fost motivația care a stat la baza deciziei lui Carlson de a zbura în Rusia și de a-l intervieva pe dictator? Jurnalistul însuși susține că a căutat acest interviu de dragul americanilor, care plătesc, de bunăvoie sau nu, războiul din Ucraina cu impozitele lor și, prin urmare, au dreptul să cunoască adevărul despre toate părțile implicate în conflict. Motivul real este clar. Carlson nu este foarte popular în Statele Unite, iar Tucker are reputația unui jurnalist “Redneck”. Adică, nu este deosebit de popular.

Dar de la publicarea acestui material, postarea lui Tucker pe rețeaua de socializare X cu interviul lui Putin a fost vizualizată de 86,6 milioane de ori, în timp ce pe YouTube videoclipul a obținut doar 4,3 milioane de vizualizări în 11 ore de la publicare. Dictatorul rus a primit încă o dată ocazia de a-și difuza ideile “pseudo-istorice”. La urma urmei, de la emiterea mandatului de arestare de către Curtea Penală Internațională, Putin nu a părăsit nu doar teritoriul Rusiei, ci nici măcar Kremlinul.

Putin a petrecut prima jumătate de oră a conversației vorbind despre istorie. Și-a început monologul cu chemarea Varangiilor în Rusia și cu povestea lui Oleg Proorocul, iar la final a criticat politica externă a lui Lenin. Apoi, Vladimir Putin i-a spus lui Carlson că la începutul anilor 2000, când a devenit președinte, a încercat să stabilească relații cu Occidentul și chiar ar fi discutat despre posibilitatea ca Rusia să adere la NATO. Potrivit lui Putin, în cele din urmă a fost respins. “Statele Unite ne-au înșelat. Au promis că nu va exista o expansiune spre est a NATO, dar acest lucru s-a întâmplat de cinci ori, cinci valuri de expansiune”, a declarat Putin.

Președintele rus a început apoi să justifice atacul asupra Ucrainei cu mitul unei națiuni unite, susținând că ucrainenii “încă se simt ca niște ruși”. În același timp, el a considerat invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina ca fiind “un element de război civil”. Putin a mai spus că “dacă nu ar fi fost Washingtonul și premierul britanic Boris Johnson”, care, în opinia sa, au împiedicat încheierea unui acord de pace în primăvara anului 2022, “războiul s-ar fi încheiat de mult timp”. Președintele rus a spus că, în opinia sa, Washingtonul ar trebui să își reconsidere poziția. SUA ar trebui să înceteze să mai furnizeze arme Ucrainei pentru a opri luptele, “iar apoi putem negocia”. Dar dacă Putin a vorbit despre dependența Ucrainei de Rusia încă din primele zile ale operațiunii militare speciale, președintele rus și-a dezvăluit adevărata atitudine față de național-socialism într-un interviu.

El a recunoscut, de fapt, că aprobă acțiunile lui Hitler și îi condamnă pe polonezi, care, în realitate, au fost victimele agresiunii naziste din 1939. În timpul monologului său, dictatorul rus a acuzat Polonia că l-a forțat pe Hitler să atace prin provocările sale. Citez exact: “În loc de Danzig a venit Gdansk și Hitler i-a implorat să i-l dea în mod pașnic, polonezii au refuzat”.

Tot în interviu, “nu i-au lăsat lui Hitler altă șansă decât să înceapă o acțiune militară, ceea ce a dus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial”.

În timp ce simpatia lui Putin pentru nazism ar fi putut fi anterior doar speculată de mulți analiști politici, ea a devenit acum evidentă. Președintele rus nu numai că justifică crimele nazismului, ci și transferă vina pentru începutul genocidului asupra victimelor acestuia. Astfel de declarații pot fi considerate o recunoaștere directă a faptului că Putin nu numai că admiră acțiunile lui Hitler, dar se și identifică cu acesta, încercând să transforme Ucraina în Polonia sa.

De aceea, de la 24 februarie 2022 și până astăzi, în timpul oricărei emisiuni TV posibile, Putin, ca și Hitler, continuă să spună că Rusia nu a atacat Ucraina, ci a fost forțată să lanseze o așa-numită operațiune specială. Acest interviu poate fi considerat un punct de reper, pentru că acum comunitatea mondială poate în sfârșit să înceteze să mai încerce să vorbească cu președintele rus în limbajul loialității și al concesiilor. Singura metodă rațională de soluționare va fi să ducă la prăbușirea actualei Rusii, iar Putin va fi în cele din urmă împins într-un buncăr. Atunci el va putea repeta complet soarta idolului său, chiar și în stadiul de a-și pune capăt zilelor.

#Putin #Hitler #denazificare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button