Război în Ucraina

Vladimir Zelenski: Aderarea la NATO ar fi prevenit războiul din Ucraina

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că dacă țara sa ar fi fost membră NATO războiul putea fi evitat. Declarația a fost făcută în tipul unui discurs în cadrul unui eveniment online la Universitatea Franceză Sciences Po din Paris, transmite sursa.

„Dacă Ucraina ar fi făcut parte din NATO înainte de război, nu ar fi existat niciun război”, le-a spus Zelenski studenților în cadrul unei intervenții prin legătură video, notează Reuters.

Vladimir Zelenski, a avertizat că Kievul rămâne fără răbdare pentru a purta discuții cu Rusia, având în vedere tot mai multe dovezi ale atrocităților comise de forțele ruse în țara sa. Președintele ucrainean a spus că dorința Ucrainei de a negocia cu Rusia „dispare cu fiecare nou Bucea”, potrivit The Guardian.

„Cu fiecare nou Bucea, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraș în care sunt zeci de morți, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate dispare dorința și posibilitatea de a negocia, precum și posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică”, a mai spus președintele ucrainean.

Președintele rus Vladimir Putin a spus în repetate rânduri că riscul ca Ucraina să devină membră a NATO justifică invazia vecinului său, care a început în urmă cu mai bine de două luni, dar care își are originea încă din 2014.

#NATO #Zelenski #Ucraina #Război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button