Analize și opinii

„Voluntarii” agresorului devin „contract”: lupta dintre Șoigu și Prigojin continuă

Zilele trecute s-a știut că Ministerul Apărării al Federației Ruse cere „detașamentelor de voluntari” ruse care luptă împotriva Ucrainei să încheie contracte cu Ministerul Apărării înainte de 1 iulie. La prima vedere, astfel de știri ar putea fi trecute cu vederea, deoarece nu reprezintă noi amenințări pentru Ucraina. Cu toate acestea, mulți au fost alarmați de modul în care Șoigu a explicat această decizie a țării agresoare. Se presupune că contractul va permite „voluntarilor” să acționeze într-un „statut unic”, precum și în contextul „abordărilor comune” pentru îndeplinirea sarcinilor penale atribuite.

Desigur, Șoigu a menționat că o astfel de decizie ar „permite” ocupanților să acționeze mai „eficient”. De fapt, nicio inițiativă a agresorului nu va putea afecta calitatea armatei ruse, deoarece chiar și în timpul războiului criminal al Federației Ruse împotriva Ceceniei, analiștii militari și-au dat seama ce este cu adevărat armata rusă – o grămadă de militanți fără experiență, cu un nivel crescut de cruzime, sub conducerea unor „generali” absolut nemilosi și neîncrezători în sine.

Ceea ce este interesant la această decizie este că a fost luată tocmai într-o situație de „pasiuni” aprinse între Șoigu și Prigojin. Conflictul dintre PMC terorist și Ministerul Apărării al agresorului a luat amploare de la începutul lunii mai.

Acum, în Federația Rusă, companiile militare private sunt numite și „detașamente de voluntari” (deși sunt interzise oficial în Rusia). Rezultă că teroriştii de la Wagner vor fi obligaţi să semneze şi un contract cu Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, care ameninţă cu prăbuşirea PMC-ului criminal. Aceasta amintește foarte mult de răzbunarea personală asupra lui Șoigu-Prigojin, care nu și-a negat cele mai severe insulte la adresa așa-numitului „ministru al apărării”.

Dezvoltarea conflictului dintre Prigojin și Șoigu afectează foarte mult starea deja deplorabilă a armatei ruse, inclusiv luarea rămășițelor „spiritului de luptă” al militanților agresori. Aceasta este o veste bună, deoarece orice conflicte în cadrul unităților militare ruse contribuie și mai mult la dezbinarea acestora, ceea ce ajută foarte mult Forțele Armate ucrainene să desfășoare cu succes misiuni de luptă care vizează eliberarea Ucrainei de invadatori.

#Prigojin #Șoigu #voluntarii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button