Război în Ucraina

Voluntarii și mobilizați nu primesc plăți

Locuitor al regiunii Irkutsk, Yevgheni, în vârstă de 53 de ani, a intrat în război ca voluntar, pentru că „o mulțime de băieți tineri” au fost mobilizați din echipa sa. Și „ca persoană mai experimentată” a decis că ar trebui să meargă, transmite sursa.

A depus documente la biroul de înmatriculare și înrolare militară în toamnă, dar l-au sunat abia în februarie.

Nu avea experiență de luptă, doar serviciul în armată. Biroul de înregistrare și înrolare militară a promis că va plasa voluntari „pe a doua, a treia linie a frontului”. Dar, în cele din urmă, au format o companie separată de asalt.

În aprilie, Yevgeny a fost demobilizat din cauza unui nervul sciatic ciupit. Spitalele militare nu acceptă voluntari pentru tratament, așa că a trebuit să plece acasă. Ministerul Apărării a reziliat contractul cu acesta.

Yevgeny s-a întors acasă pe cheltuiala lui.

„Au terminat de plătit în tăcere”, comentează militarul

Yevgeny spune că încă nu a primit o plată de 200 de mii de ruble din regiune. Acestea trebuiau eliberate după semnarea contractului. Evgeny l-a întrebat pe guvernatorul regiunii Irkutsk Igor Kobzev despre acest lucru – i s-a spus că i-au plătit doar pe cei care au plecat la război de la 1 iulie până la 15 decembrie 2022, scrie „Oamenii din Baikal”.

Pe 24 noiembrie 2022, guvernul regiunii Irkutsk a explicat că nu vor mai fi plăți regionale, deoarece a apărut o plată „prezidenţială” de 195 de mii de ruble. Dar doar cei care au semnat un contract pe un an sau mai mult îl vor primi. Vladimir Putin a semnat un astfel de decret în noiembrie 2022.

„Acești bani mi-ar fi foarte utili”, adaugă Yevgeny. „Voluntarii cumpără ei înșiși tot ce le trebuie: camere termice, arzătoare cu gaz, truse de prim ajutor, covorașe de călătorie, saci de dormit, dușuri uscate. Pentru toate acestea luăm bani de la familiile noastre. Cred că regiunea ar putea compensa costurile. Deși răspunsul poate fi același ca în timpul campaniei cecene: „Nu vă trimitem acolo”.

Pentru autorități, voluntarii sunt un tip separat de carne de tun, care nu pot fi plătiți, nu li se pot acorda concedii și nu pot fi trimiși la asalt. Doar pentru că s-au oferit voluntari.

#Voluntarii #mobilizare #plăți

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button